30. syyskuuta 2010

Ketjukokeilua

Katselin netistä helpohkoja ketjuohjeita, sillä en ole koskaan tehnyt ketjuja itse. Löysin oiliketjun ohjeen, jota en kuitenkaan veivin ynnämuiden tarpeiden puuttumisen vuoksi voinut tehdä kovin oikeaoppisilla tavoilla tai mitoilla. Hinku ketjukokeiluun oli kuitenkin kova, joten mitäpä muutakaan tällainen askartelijaväkertelijä tekee kuin soveltaa ohjetta!


Pyörittelin hopealankaa (hopeoitua kuparilankaa) pyöröpihtien avulla vieterille, josta saksin sivuleikkureilla renkaita. Kieritys toimi tälläkin tavoin, tosin pihtien koko määritti aika pitkälti minkä kokoista ketjua aloin tehdä.



Ketjun kasaaminen alkoi renkaiden kiinnittelyllä kolmen ryppäisiin. Rengasryppäät kiinnitin toisiinsa pienemmillä välirenkailla. Käytin valmisrenkaita, joiden koko oli ehkä hieman liian pieni, sillä rengas ylsi juuri ja juuri kiinni.



Pikkuhiljaa ketjua alkoi kuitenkin syntyä, ja ehkäpä vielä jonain päivänä tästä tulee rannekoru. Hidasta ja työlästä oli ainakin näin ohjeita soveltaen ja epämääräisillä renkaankooilla tehden, mutta toisaalta innostus erilaisiin ketjuihin kasvoi tätä näpertäessä. Onneksi tuossa on vielä työsarkaa reilusti jäljellä, niin en ihan pian ryntää jonkun vaikeamman ohjeen kimppuun.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siskosi voisi tykätä tuommoisesta itsevääntämästäsi ketjustakin tosi paljon!

Noora kirjoitti...

ohoh, ompas siinå hommaa! mutta hieno!!

Maiju kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Käsittämätöntä että jaksoit tollasenkin pätkän tehdä kerralla :D

aliish kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

siisti ketju! ja varmasti kova työ. itellä ei vissiin hermot riittäis tai kärsivällisyys :D